Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ingen gripen efter pizzeriaskjutning

Brott • Publicerad 10 juli 2021
En pizzeria i Upplands Väsby besköts under fredagskvällen. Två maskerade personer ska ha lämnat platsen på ett tvåhjuligt fordon.Foto: Claudio Bresciani /TT

Ännu har ingen person gripits efter skottlossningen mot en pizzeria i Upplands Väsby, norr om Stockholm, på fredagskvällen. Tre personer som befann sig inne i restaurangen skadades lindrigt, varav en fick vårdas på sjukhus.

– Vi har ingen skäligen misstänkt eller frihetsberövad i nuläget. Vi har hållit på med dörrknackning och en teknisk undersökning under natten, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind vid 08.30-tiden på lördagsmorgonen.

Annons

Två maskerade personer ska ha lämnat platsen på ett tvåhjuligt fordon. En nedbrunnen moped hittades i närheten, men det är ännu oklart om den har någon koppling till händelsen.

Under kvällen och natten genomfördes tekniska undersökningar.

Polisen har inlett en förundersökning angående försök till mord samt grovt vapenbrott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons