Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ingen brittsommar i sikte

Ruskvädret håller i sig, om än med kortare uppehåll för några glimtar sol i de södra delarna av landet. Någon brittsommar är det inte tal om.
Väder • Publicerad 6 oktober 2022
Rusket håller i sig. Arkivbild.
Rusket håller i sig. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

SMHI:s prognos skvallrar inte om några ovanligt varma höstdagar som står för dörren. Tvärtom är det ett ganska typiskt höstväder med regn och rusk som väntar, konstaterar Mattias Lind.

– Det är regnområden som avlöser varandra och så korta små, mindre högtrycksryggar emellan, så det blir ganska mycket varannandagsväder.

Annons

Under fredagen drar ett nytt område med regn och skurar in från sydväst och berör stora delar av landet. Regnet drar sig sedan bort under inledningen av lördagen från södra Sverige.

– Då blir det tillfälligt lite stabilare så det blir nog en del sol under helgen.

I början av nästa vecka kommer rusket tillbaka med nya lågtryck som drar in med blåsigt väder och tidvis regn eller skurar.

På sina håll kan det bli relativt behagligt med som mest omkring 15 grader i Östersjölandskapen, medan det är omkring tio grader i kustlandet och runt nollan i fjällen.

TT: Inga särskilda temperaturhöjningar att hurra för alltså?

– Nej, det är ganska kylig luft egentligen. Det kommer inte upplevas som någon brittsommar, säger Mattias Lind.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons