Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Inga toppolitiker mötte Zelenskyj i Polen

Ukraina/Polen • Publicerad 24 september 2023
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på en bild tagen i kanadensiska Ottawa i fredags.Foto: Sean Kilpatrick/AP/TT

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj träffade inga toppolitiker under sin mellanlandning i Polen på väg hem från sin resa till USA och Kanada. Det ses som ännu ett tecken på de ansträngda relationerna länderna emellan på grund av spannmålstvisten, rapporterar The Guardian.

Förra veckan bestämde sig Polen för att förlänga sitt stopp för spannmålsimport från Ukraina, vilket har lett till kritik från grannlandet.

Annons

Under sitt besök i USA sade Zelenskyj inför FN:s generalförsamling att vissa länder bara låtsas vara solidariska mot Ukraina. Polen har fördömt kommentarerna som orättvisa mot Polen, "som har stöttat Ukraina sedan krigets första dagar".

Vid blixtvisiten i Polen på lördagen delade Zelenskyj ut utmärkelser till journalisten Bianka Zalewska som har transporterat skadade barn till polska sjukhus och Damian Duda som har samlat ihop ett vårdteam för att hjälpa skadade soldater nära fronten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons