Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Industrivärden varnar för överhettning

Industrivärden räknar med en stark ekonomisk utveckling i år och kanske in i nästa år. Men det finns risk för överhettning, skriver investmentbolaget i en delårsrapport.
Ekonomi • Publicerad 6 juli 2021
Industrivärden, med vd Helena Stjernholm, varnar för ekonomisk överhettning i återhämtningen. Arkivbild
Industrivärden, med vd Helena Stjernholm, varnar för ekonomisk överhettning i återhämtningen. ArkivbildFoto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

"Minskade restriktioner, betydande stimulanspaket och stora sparöverskott förväntas driva den aggregerade efterfrågan under resten av 2021 och möjligtvis även inledningen av 2022. Sammantaget skapar det förutsättningar för en fortsatt god realekonomisk utveckling. Samtidigt medför det risk för ekonomisk överhettning", skriver bolaget.

Industrivärden redovisar ett substansvärde på 135,4 miljarder kronor eller 311 kronor per aktie per den 30 juni. Det innebär att substansvärdet ökat med 32 kronor per aktie sedan årsskiftet.

Annons

Inklusive återinvesterad utdelning ökade substansvärdet under årets första halvår med 14 procent.

Industrivärden sålde sitt innehav i ståltillverkaren SSAB i april och maj och har under första halvåret investerat cirka 2,3 miljarder kronor i befintliga innehavsbolag.

"Förvärv har genomförts i Sandvik för 1,5 miljarder kronor, i Essity för 0,5 miljarder kronor och i Handelsbanken för 0,3 miljarder kronor", skriver bolaget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons