Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Indiska får nya ägare

Bara två veckor efter butikskedjan Indiskas konkurs är det nu klart med en ny ägare till verksamheten.
Miljardären och företagsledaren Gerald Engström tar över.
Ekonomi • Publicerad 7 november 2022
En Indiska-butik i Stockholm.Foto: Susanna Persson Öste/TT

I ett pressmeddelande skriver investmentbolaget Färna invest, som grundats och ägs av Gerald Engström, att bolaget köpt tillgångarna från konkursboet.

– Det är ett 120 år gammalt bolag med ett starkt varumärke som borde kunna klara sig bra i framtiden. De satt fast i en tung finansbörda, säger han till TT.

Annons

TT: Varför anser du att Indiska är ett intressant objekt?

– Det är egentligen en längre historia. Det har med gamla relationer att göra. Jag känner Lage Jonason och även hans dotter Karin Lindahl sedan mer än tio år tillbaka. Jag har pratat mycket med dem om Indiska genom åren och har hjälpt dem med finansiering. Jag känner till bolaget väl.

Lage Jonason är finansman och Karin Lindahl har fram till konkursansökan varit vd och ägare i Indiska. Enligt Gerald Engström är det "lite osäkert" om hon kommer att fortsätta som i bolaget.

– Det är inte huvudplanen i nuläget, utan vi har tillsatt en tillförordnad vd, säger han och hänvisar i övrigt till ett pressmeddelande.

I det står bland annat den tillförordnade vd:n är Eva Kaijser, samt att Indiskas butiker "kommer fortsatt hållas öppna och köp genom e-handel kommer att bli möjligt igen inom kort. Presentkort sålda av Indiska före konkursen kommer fortsatt att gå att handla för".

Det var i slutet av oktober som det meddelades att Indiska magasinet ansökt om konkurs, detta efter en längre tid med ekonomiska utmaningar, framförallt under pandemin.

”Med en stärkt finansiell situation är jag förvissad om att leverantörer och samarbetspartners kommer att känna ökad stabilitet i relationen till Indiska", skriver Gerald Engström i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons