Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Imran Khan uppmanar till protester

Pakistans tidigare premiärminister Imran Khan uppmanar till rikstäckande protester på söndagen.
Pakistan • Publicerad 14 maj 2023
Anhängare kastar blombad mot Imran Khans bil när han anländer till sitt hem i Lahore på lördagen.
Anhängare kastar blombad mot Imran Khans bil när han anländer till sitt hem i Lahore på lördagen.Foto: K.M. Chaudary/AP/TT

– Frihet kommer inte utan svårigheter. Man måste ta den. Man måste offra något för den, säger han i ett tal som sändes på Youtube sent på lördagen, lokal tid.

Khan, som leder partiet PTI, greps i tisdags då han skulle framträda inför en domstol i samband med en korruptionsutredning, vilket utlöste våldsamma kravaller i flera pakistanska städer.

Annons

Minst nio människor miste livet under protesterna, enligt uppgifter från polis och sjukhus. Flera hundra poliser uppges ha skadats och över 4 000 personer frihetsberövades. Minst tio högt uppsatta personer inom PTI ska ha gripits, säger Khans advokater.

I fredags beviljades Khan borgen i två veckor av en domstol i Islamabad. Detta då Högsta domstolen på torsdagen förklarat att gripandet av honom var olagligt.

Khan ledde Pakistan mellan 2018 och 2022. Sedan dess har den tidigare cricketstjärnan högljutt kritiserat landets nuvarande regering och polis och fått flera anklagelser riktade emot sig, bland annat gällande påstådd korruption och terrorbrott.

I måndags varnade militären Khan för att komma med "grundlösa anklagelser" efter det att han påstått att en general i armén varit inblandad i ett mordförsök på honom i fjol.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons