GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kriget i Ukraina

IAEA: Bortförd ukrainsk kärnkraftschef fri

Ukraina • Publicerad 3 oktober 2022
Zaporizjzja kärnkraftverk. Arkivbild från augusti tillhandahållen av det ryska försvarsdepartementet.
Zaporizjzja kärnkraftverk. Arkivbild från augusti tillhandahållen av det ryska försvarsdepartementet.Foto: Rysslands försvarsdepartement/AP/TT

Internationella atomenergiorganets (IAEA) chef Rafael Grossi uppger att Ihoj Murasjov, chef för Zaporizjzja kärnkraftverk, har släppts.

Det skriver IAEA-chefen Rafael Grossi på Twitter.

"Jag har nyligen fått information om att Murasjov återbördats till sin familj i säkerhet," skriver IAEA-chefen.

Enligt Ukrainas statliga kärnkraftsmyndighet Energoatom kidnappades Murasjov i fredags av Ryssland. Myndigheten beskrev då att Murasjovs bil stoppats av ryska styrkor som försatte honom med ögonbindel och förde honom till en okänd plats.

Zaporizjzja kärnkraftverk ligger i regionen med samma namn som tillsammans med ukrainska Cherson, Luhansk och Donetsk olagligen annekterades av Ryssland i fredags.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.