Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hyresvärd våldtog boende under knivhot

Brott • Publicerad 12 april 2022
Mannen döms till fängelse i fem år och två månader för grov våldtäkt och övergrepp i rättssak. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 30-årsåldern döms till fängelse i fem år och två månader efter att ha våldtagit en kvinna som han hyrde ut sin lägenhet till i Västerås, rapporterar VLT.

Det var i slutet av februari i år som mannen befann sig i lägenheten för att laga ett eluttag. När han var klar och skulle lämna gav han kvinnan en kram, varpå hon protesterade. Mannen tog då fram en kniv och våldtog henne under knivhot.

Annons

Mannen tog även bilder på kvinnan och hotade att sprida dem om hon vände sig till polisen. Bilderna användes sedan i bevis mot honom, och tingsrätten anser att de tydligt visar att kvinnan inte ville medverka. Enligt rätten har även kvinnans berättelse hög trovärdighet.

Mannen själv förnekar brott och menar att det hela skedde med samtycke.

Mannen döms för grov våldtäkt och övergrepp i rättssak. Enligt P4 Västmanland ska han betala 170 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons