Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hundratals uppges dödade i attack i Mali

Mali • Publicerad 2 april 2022
Mali har den senaste tiden avskärmats från internationella samarbeten i växande grad efter att den styrande militärregimen stärkt sitt grepp om landet. Arkivbild.
Mali har den senaste tiden avskärmats från internationella samarbeten i växande grad efter att den styrande militärregimen stärkt sitt grepp om landet. Arkivbild.Foto: Misper Apawu/AP/TT

203 personer uppges ha dödats i en "attack mot terrorister" utförd av Malis militärregim den senaste veckan. Uppgifterna har inte gått att verifiera av oberoende instanser.

Attacken ska ha utförts i Sahelregionen i landet. Sahel ligger som ett bälte tvärs över Afrika söder om Sahara, från Atlanten till Röda havet. I stora delar av regionen pågår ett uppror av jihadistiskt motiverade grupper.

Annons

Militären i Mali styr på papperet sedan en tid tillbaka landet där strider mellan olika väpnade grupper blivit vardag. Olika sidor, däribland den styrande juntan, har anklagats för övergrepp och attacker mot civila. Regimens hårdföra inställning har kritiserats av bland andra FN.

Spanska nyhetsbyrån Efe rapporterar också att folk gett sig ut på gatorna i huvudstaden Bamako för att uttrycka sitt stöd för militärregimen och kritisera Västafrikanska unionen för sanktioner som införts mot landet.

Juntan meddelade för en dryg månad sedan att de skjuter upp planer på demokratiska val och kan komma att sitta kvar vid makten kommande fem år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons