Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hundratals kilo cannabis stoppat på Öresundsbron

Brott • Publicerad 2 februari 2021
Enligt uppgift till Kvällsposten har två lastbilar lastade med cirka 700 kilo cannabis stoppats vid Öresundsbron i helgen. Arkivbild.
Enligt uppgift till Kvällsposten har två lastbilar lastade med cirka 700 kilo cannabis stoppats vid Öresundsbron i helgen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Hundratals kilo cannabis rullade i två lastbilar över Öresundsbron i helgen, men båda stoppades av tullen vid Lernacken på den svenska sidan, rapporterar Kvällsposten.

Enligt uppgifter till tidningen var det cirka 300 kilo cannabis i den ena lastbilen och cirka 400 kilo i den andra. Men åklagaren vill inte kommentera mängden.

Annons

– Jag kan inte kommentera mängd eller något annat. Utredningen är i ett tidigt skede, säger kammaråklagare Neela Frisell vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet till tidningen.

Hon har begärt föraren i den första lastbilen häktad för synnerligen grov narkotikasmuggling. Föraren i lastbil nummer två är anhållen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons