Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Huddinge inför "Sluta skjut"-metoden

Brott • Publicerad 9 februari 2022
Huddinge inför metoden "Sluta skjut". På bilden är det poliser vid ett mord i Huddinge i november i fjol.
Huddinge inför metoden "Sluta skjut". På bilden är det poliser vid ett mord i Huddinge i november i fjol.Foto: Pontus Altin/TT

Huddinge ska börja arbeta med metoden "Sluta skjut" för att minska gängkriminellas grova våld. Kommunen blir den första i Stockholms län som inför strategin.

Polisen har tillsammans med kommunen och Kriminalvården skrivit under ett samverkansavtal.

Annons

En utgångspunkt för metoden, som bygger på en amerikansk strategi som heter Group Violence Intervention, är att majoriteten av allt grovt våld i ett samhälle kan kopplas till ett fåtal personer.

"Vi kommer tillsammans med våra samverkanspartner använda våra resurser mot dessa individer och de grupper som de tillhör", säger Johan Andersson, lokalpolisområdeschef i Huddinge, i ett pressmeddelande.

Han säger vidare att de som begår våldshandlingar kommer att bli föremål för sanktioner, men att det finns hjälp och stöd för dem som vill lämna kriminaliteten.

Arbetet med att införa metoden påbörjas under våren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons