Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hovrätten: Inget jäv i Malin-fallet

Rättsligt • Publicerad 7 juni 2022
Mordet i Husum.
Mordet i Husum.Foto: Johan Hallnäs/TT

Det föreligger inget jäv då hovrätten ska pröva åtalet rörande mordet på 16-åriga Malin Lindström i Husum 1996. Det konstaterar hovrätten för övre Norrland, som har prövat jävsfrågan efter att såväl åklagare som försvar framställt jäv mot hela hovrätten för nedre Norrland. Försvaret hade även inkluderat nämndemän som bor i Örnsköldsviks kommun.

"Hovrätten för Övre Norrland har nu prövat frågan om jäv och konstaterat att vad åklagaren och försvaret har anfört eller vad som i övrigt kommit fram i målet inrymmer inte någon sådan omständighet som betyder att samtliga domare vid hovrätten eller samtliga nämndemän från Örnsköldsvik är jäviga. Jävsinvändningarna har därför lämnats utan bifall", skriver hovrätten för övre Norrland i ett pressmeddelande.

Annons

I slutet av maj beviljade Högsta domstolen resning i målet till nackdel för en 44-årig man som tidigare friats för mordet på Lindström.

Orsaken till jävsinvändningarna har angetts vara att det inte får finnas något som helst tvivel om att det blir en rättvis prövning, skriver hovrätten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons