Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hotfull man gripen för grov mordbrand

Brott • Publicerad 15 maj 2022
Personal på stödboendet larmade polis efter att en man hade betett sig hotfullt. När polisen åkte till platsen brann det i huset. Arkivbild.
Personal på stödboendet larmade polis efter att en man hade betett sig hotfullt. När polisen åkte till platsen brann det i huset. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för att ha anlagt en brand i ett stödboende i Svartå i Degerfors kommun. Strax efter klockan 06 på söndagsmorgonen larmades polis av personal på stödboendet som berättade att en av de boende hade betett sig konstigt och hotfullt under natten och morgonen.

– Vi skickade dit en patrull som då fick kontroll på mannen direkt. Då ser man att det har börjat brinna i samband med detta, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Annons

Branden startade inne i boendet. Mannen greps misstänkt för grov mordbrand.

Vid 9-tiden pågick branden fortfarande och huset är till synes totalskadat.

– Brandkåren kommer nog att vara där hela dagen i dag, säger Mats Öhman.

Ingen har skadats i samband med branden, uppger polisen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons