Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hölls fången i timmar – pressades på över miljon

Flera personer åtalas för en rad grova brott efter att ha tvingat sig in i människors bostäder och pressat dem på pengar, skriver Norrköpings Tidningar.
Brott • Publicerad 17 juli 2023
Sju personer åtalas vid Lunds tingsrätt. Arkivbild.
Sju personer åtalas vid Lunds tingsrätt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I början av januari i år krossade två män en fönsterruta och trängde sig in i en bostad i Lund. Under knivhot tvingades bostadsinnehavaren lämna ifrån sig koder till sitt bankkort.

Männen stannade kvar i åtta timmar. Under tiden tvingades offret lägga en beställning på över 600 000 kronor hos ett klädföretag och föra över drygt 300 000 kronor från sina bankkonton.

Annons

Tre av de nu åtalade trängde några veckor senare in sig i ett hus i Arlöv i Skåne. Mannen som bodde i huset blev slagen med pistol och tejpades med silvertejp av gärningspersonerna.

I sex timmar blev mannen och hans familj hotade och tvingades föra över drygt en halv miljon kronor till ett annat konto. De åtalade stal även en myntsamling till ett värde av 800 000 kronor.

Sammanlagt sju personer åtalas nu för bland annat grovt människorov, rån och penningtvätt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons