Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hjärtsjuk fick felaktig behandling – avled

Sjukvård • Publicerad 7 februari 2023
Region Skåne skriver i sin anmälan att orsaken till den felaktiga behandlingen var "bristande följsamhet till rutiner". Arkivbild.
Region Skåne skriver i sin anmälan att orsaken till den felaktiga behandlingen var "bristande följsamhet till rutiner". Arkivbild.Foto: Emil Langvad/TT

Felaktig medicinsk behandling var troligen en bidragande orsak då en svårt hjärtsjuk man avled i maj förra året. Det konstaterar Region Skåne i en anmälan enligt lex Maria.

När mannen, som var i 80-årsåldern, kom till Skånes universitetssjukhus för dosbyte i en inopererad defibrillator, hade han symptom på hjärtsvikt. Han hade även hjärtrytmrubbningar under själva ingreppet.

Annons

Det beslutades därför om uppföljning nästa dag och då visade sig mannen ha ökade rubbningar. Återigen beslutades om uppföljning nästa dag – men någon sådan hann aldrig göras, eftersom mannen avled.

Orsaken till den felaktiga behandlingen var "bristande följsamhet till rutiner", skriver regionen på sin hemsida.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons