Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hisingsbron öppnas som planerat

Samhälle • Publicerad 3 maj 2021
Nya Hisingsbron öppnar på söndag. Arkivbild.
Nya Hisingsbron öppnar på söndag. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Hisingsbron, den nya bron över Göta älv i Göteborg, kommer att öppnas den 9 maj som planerat, meddelar Christer Niland, avdelningschef på trafikkontoret i Göteborgs stad.

I förra veckan upptäcktes att en deformerad del i stommen till lyftspannet eventuellt inte skulle hålla för att bära bilar och bussar.

Annons

Under helgen har ett intensivt arbete pågått för att undersöka och värdera problemet. Slutsatsen är att bron kan öppna för normal trafikbelastning, med bärighetsklass ett (BK1).

"Den bedömning som har gjorts visar att lyftspannet inte påverkas negativt om bron belastas med trafik", säger Christer Niland på Göteborgs stads hemsida.

Under veckan görs ytterligare kontroller och mätningar för att säkerställa resultatet. Hur deformationerna i lyftspannet har uppstått återstår att utreda.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons