Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

HD stoppar Trump från att granska razzia

USA • Publicerad 13 oktober 2022
Några av de dokument som beslagtogs av FBI i USA:s förre president Donald Trumps residens Mar-a-Lago i augusti. Arkivbild
Några av de dokument som beslagtogs av FBI i USA:s förre president Donald Trumps residens Mar-a-Lago i augusti. ArkivbildFoto: USA:s justitiedepartement /AP/TT

USA:s högsta domstol tillbakavisar expresident Donald Trumps begäran om att få granska omständigheterna kring den razzia som den federala polisen FBI genomförde mot hans residens Mar-a-Lago den 8 augusti.

Beskedet kom på torsdagen och några motiveringar till HD:s beslut gavs inte.

Annons

Vid razzian i expresidentens bostad i Mar-a-Lago tog FBI med sig 33 lådor med material. De innehöll mer än 100 hemligstämplade dokument. Bland annat fanns sådana på Trumps kontor.

Av den offentliggjorda ordern om husrannsakan framgår att FBI utreder möjliga brott mot tre federala lagar, varav det allvarligaste faller inom spionerilagen. Misstankarna gäller inte direkt spioneri, utan insamlande, spridande eller förlust av hemligstämplat material.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons