Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hårt straff för brott mot unga i huliganmiljö

En 29-åring med bakgrund i huligankretsar kring Köpenhamnslaget Brøndby döms till förvaring efter övergrepp mot flera pojkar och unga män.
Danmark • Publicerad 8 juni 2022
Brotten har begåtts mot unga i huligankretsar kopplade till Köpenhamnslaget Brøndby. Personerna på bilden har ingen koppling till domen. Arkivbild.
Brotten har begåtts mot unga i huligankretsar kopplade till Köpenhamnslaget Brøndby. Personerna på bilden har ingen koppling till domen. Arkivbild.Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/TT

Mannen har tidigare haft en ledande roll i huliganmiljön och har enligt domen under flera år utsatt unga för sexuella övergrepp i en miljö som bedöms som starkt homofobisk och sluten, där man inte vänder sig till polisen om man utsätts för brott. Enligt domstolen i Glostrup var det hans ledarroll i denna miljö som gjorde övergreppen möjliga.

Han knöt pojkar och unga män till sig och skaffade hållhakar på dem som gjorde att de inte vågade anmäla eftersom de var rädda för att betraktas som homosexuella och stötas bort från gemenskapen.

Annons

Mannen, som även döms för övergrepp mot en kvinna, har hävdat att han varit utsatt för en komplott, men domstolen fann vittnesmålen trovärdiga och samstämmiga. Domen överklagades omedelbart till hovrätten.

Förvaring innebär att ett icke tidsbegränsat straff avtjänas i fängelse. Strafformen används för personer som bedöms vara särskilt farliga om de är på fri fot. Efter tre års förvaring, och därefter en gång om året, ska anstalten ta ställning till om tiden i fängelse ska förlängas.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons