GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Här ökar skulderna mest i Blekinge

Skulderna ökar samtidigt som antal skuldsatta minskar. I Blekinge är det Olofström som står för en största ökningen av totala skulder hos Kronofogden.
Blekinge • Publicerad 25 november 2019
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Hemsidan Ratsit har sammanställt data för hur skulderna hos Kronofogden har förändrats i Sverige sedan 2014. Statistiken visar att antalet skuldsatta sjunker samtidigt som skulderna totalt ökar.

– Det verkar som att det är ett tuffare klimat för skuldsatta idag än för fem år sedan. Det är ju bra att det inte är lika många som är skuldsatta idag, men det är en oroande utveckling att det går sämre för de skuldsatta än vad det gjort tidigare, säger Anders Johansson, VD på Ratsit i ett pressmeddelande.

I Blekinge har skulderna minskat i tre av fem kommuner och i ingen kommun har antalalet skuldsatta ökat. I Olofström har den totala skulden dock ökat med 18 procent samtidigt som antal skuldsatta minskat med sju procent.

FAKTARUTA

Förändring av skulder i Blekinge 2014-2019

Kommun Antal skuldsatta Total skuld

Karlskrona -15 procent +6 procent

Karlshamn -13 procent -2 procent

Sölvesborg -13 procent -2 procent

Ronneby 0 procent -17 procent

Olofström -7 procent +18 procent

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.