Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilbrand i Ronneby kommun. Avåkning på E22 vid Mörrum.
Publicerad 2 juli 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge län

Tidigt på torsdagsmorgonen brann en personbil norr om Hallabro i Ronneby kommun.

Larmet om branden kom klockan 05.46. Bilen stod på en plan vid väg 659 i höjd med Davramåla. Räddningstjänst skickades dit.

Annons

– Förbipasserande hade sett bilen och när vi kom fram var den helt övertänd, säger Conny Jensen, insatsledare vid Räddningstjänsten östra Blekinge.

Brandorsaken är oklar. Det fanns ingen bilägare på platsen.

– Vi släckte av och polisen underrättades, säger Jensen.

Branden spred sig inte vidare till något annat.

Strax efter midnatt kom larm om en singelolycka med personbil på E22 i höjd med Mörrum.

Bilen körde av oklar anledning av vägen och hamnade i diket för att sedan snurra runt och ligga på taket. Räddningstjänst och ambulans ryckte ut till platsen.

En person togs om hand av ambulanspersonal och fördes till sjukhus, meddelar räddningstjänsten.

Trafiken påverkades och räddningstjänsten satte prognosen för när arbetet kunde vara färdigt till klockan 01.15.

Polisen har ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Den man som ett stort uppbåd sökte efter vid Älmtasjön i norra Karlshamns kommun på onsdagskvällen har inte hittats under natten.

Skåne

Annons

Tågtrafiken mellan Malmö och Burlöv väntas stå still i minst ett dygn efter en olycka.

Det meddelar Trafikverket på natten till torsdagen. Olyckan ska ha skett i Arlöv och larmet kom klockan 03.06.

– En trafikljussignal hängde ner och man körde på den. Det var åtta passagerare på tåget, men ingen är skadad, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Trafiken har stått helt still sedan klockan 03 på sträckan. Personerna på tåget evakuerades och ingen av dem behövde föras till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

– Det är ingen misstanke om brott, utan det bedöms som en olyckshändelse, säger Bengtsson.

Bussar ska ersätta inställda avgångar mellan Malmö och Lund och tågen väntas rulla som vanligt igen tidigast klockan 04 på fredagen.

På onsdagskvällen ska ett litet barn ha fallit ut genom ett fönster på andra våningen i Limhamn.

Barnet fördes till sjukhus med ambulans.

– Vi går inte in på skadeläge, men barnet vårdas på sjukhus. Det är ett litet barn under tre år, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region syd.

Det var strax efter klockan 22 som polis och ambulans skickades till adressen. Polis arbetade med att förhöra personer om händelsen.

Annons

Två personer har frihetsberövats och polisen misstänker grovt brott. En plats har spärrats av och tekniker har begärts dit för undersökning. Polisen avvaktar med att uppge brottsrubricering.

Sverige

En person har hittats skottskadad i Enskede i södra Stockholm och flera personer har frihetsberövats.

Personen är allvarligt skadad och vi rubricerar händelsen som försök till mord, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Larmet kom till polisen klockan 23. Polisen vill, med hänvisning till förundersökningssekretessen, inte precisera hur många personer som har frihetsberövats.

Det är fler än en. Vi ska utreda vilka olika roller de har haft, säger Ola Österling till Aftonbladet. (TT)

Världen

Minst 24 personer har dödats i en attack mot ett behandlingshem för narkotikamissbrukare i staden Irapuato i centrala Mexiko, uppger lokala meder. Flera personer ska ha skadats i attacken.

I juni dödades tio män i en annan, liknande, attack mot ett behandlingshem i Irapuato.

Irapuato ligger i delstaten Guanajuato, som har drabbats hårt av en ny våg av det gängvåld som plågat Mexiko i decennier. (TT)

Guatemala har inlett en process om att lämna de kaffeodlande ländernas organisation ICO. Anledningen är det fallande kaffepriset och landets missnöje med hur ICO hanterar frågan.

Guatemala är världens elfte största producent av kaffebönor och produkten är efter bananer landets största exportvara. Landet stod 2018 enligt ICO för drygt 5 procent av världens produktion av arabicabönor och exporten är viktig för ekonomin.

Samtidigt som kaffepriset sjunker har exporten minskat. Världens samlade kaffeexport sjönk med nära 5 procent mellan oktober 2019 och maj 2020. Totalt exporterades 10,5 miljoner säckar kaffe under den sistnämnda månaden. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons