Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En lugn natt lokalt utan större nyhetshändelser.
Publicerad 30 september 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En maskerad man är på flykt efter ett väpnat butiksrån i Högdalen i södra Stockholm. Rånet inträffade strax före klockan 19 på tisdagskvällen och den misstänkte gärningsmannen sprang därefter från platsen.

– Vi vet inte i nuläget vad rånaren har tillgripit sig, om det är pengar eller en vara, men det är ett fullbordat rån, säger polisens presstalesperson Ola Österling till TT.

Annons

Polisen var inledningsvis på plats med flera patruller samt hundpatrull för att undersöka brottsplatsen och söka efter gärningsmannen. En butiksanställd hotades med vapen i samband med rånet. Flera kunder befann sig samtidigt i butiken. Ingen ska ha kommit till fysisk skada. Polisen har inlett förundersökning om grovt rån. (TT)

Världen

Gärningsmannen vid förra veckans blodiga attack i Paris kommer att åtalas för terroristbrott.

Det var i fredags som mannen gick till attack med en köttyxa utanför satirtidskriften Charlie Hebdos forna lokaler. Enligt åklagare ville mannen sätta eld på lokalerna, men ska inte ha varit medveten om att redaktionen har flyttat efter attacken 2015. Två personer skadades vid dådet, deras tillstånd uppges vara stabilt. (TT)

Högsäkerhetsfängelset Puente Grande i centrala Mexiko – varifrån knarkbossen Joaquín "El Chapo" Guzmán 2001 rymde i en tvättvagn – stängs. Under tisdagen fördes intagna från fängelset till en närliggande flygbas för transport till andra anstalter i landet. Regeringen säger att stängningen är en del av en modernisering av Mexikos straffväsende.

Efter rymningen från Puente Grande befann sig El Chapo på flykt i 13 år innan han greps. Men efter 17 månader i ett annat av Mexikos högsäkerhetsfängelser rymde han igen – den här gången genom en tunnel som hans medhjälpare hade grävt. Guzmán greps åter igen 2016 och utlämnades då till USA, där han nu avtjänar ett livstidsstraff. (TT)

Anna LeijonSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons