unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt mordförsök i Olofström. Påverkad bilförare stoppad med misstänkt narkotika i Sölvesborg.
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Vid 20-tiden på onsdagskvällen ska två personer ha gått till attack i en frisersalong i Olofström.

– De hade tillhyggen i händerna. Två personer har tagit sig in och huggit mot två personer, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

En man som befann sig i lokalen skadades. Han ska ha fått ett mindre skärsår på ena armen, men behövde inte föras till sjukhus utan fick hjälp på plats.

– Det kunde ha gått mycket värre, säger Hansson.

De två personerna ska ha försvunnit springandes efter händelsen.

Polisen rubricerar brottet som försök till mord efter vad målsägare och vittnen uppgett. Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning och tekniker skickats dit.

– Det kommer att bli nya förhör och dylikt imorgon (torsdag). Man får söka av om det finns kameror i det närliggande området. Kanske något vittne ger sig till känna. Vi har ingenting att gå på i nuläget, säger Magnus Hansson på natten till torsdagen.

Vet du vad som ligger bakom det här?

– Inte en aning. Vi måste hålla ett fördjupat målsägandeförhör.

En man i 35-årsåldern stoppades av polis i Sölvesborg vid 23-tiden på onsdagskvällen.

– Han hade inte körkort, var narkotikapåverkad och man hittade även tabletter och misstänkt amfetamin på honom, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Mannen misstänks nu för narkotikabrott (eget bruk och innehav), drograttfylleri samt olovlig körning.

– Patrullen tog bilnycklarna från honom. Han hördes på plats och de tog blod på honom. Vad jag förstod har han vidhållit det mesta. Så vi fick bort honom från trafiken ett tag, säger Hansson.

Världen

Tre personer ombord har omkommit när ett av de stora flygplan som används för vattenbombning i Australien störtade.

Kontakten med Herculesplanet förlorades på eftermiddagen, lokal tid. Flygplanet försvann i området Snowy Monaro i södra delen av delstaten New South Wales.

Förvärrade förhållanden med temperaturer på över 40 grader på sina håll i delstaten, liksom kraftiga vindar, har gjort att flera bränder flammat upp igen. I New South Wales brinner på eftermiddagen, lokal tid, fler än 80 bränder, varav nästan 40 inte är under kontroll.

Bränderna påverkar trafiken. Flera vägar har stängts, och inga flyg startar eller landar för närvarande på flygplatsen i Australiens huvudstad Canberra. Men terminalen har inte behövt evakueras, uppger flygplatsen på Twitter.

Även tågtrafiken mellan Sydney och Canberra påverkas, rapporterar The Sydney Morning Herald. (TT)

Antalet smittade av det nya coronaviruset fortsätter att öka. Totalt har 571 personer nu smittats i Kina. 17 personer har avlidit, alla i Hubeiprovinsen där storstaden Wuhan ligger, uppger statlig tv.

Det finns åtta andra sjukdomsfall runt om i världen, fyra i Thailand och vardera ett fall i USA, Taiwan, Sydkorea och Japan.

Landets myndigheter har beslutat sig för att stänga trafiken från mångmiljonstaden Wuhan, där utbrottet startade. Alla som vistas på allmänna platser ska dessutom bära munskydd. (TT)

En domstol i Toronto i Kanada godkände på onsdagen att den tyska biltillverkaren Volkswagen betalar drygt 196 miljoner kanadensiska dollar, motsvarande 1,43 miljarder kronor, sedan biltillverkaren erkänt sig skyldig till att ha brutit mot miljölagar.

Skadeståndet rör de utsläppsskandaler som skakat bolaget, där man bland annat manipulerat utsläppshalterna vid tester av dieselfordonen.

Domstolen godkände en uppgörelse mellan biltillverkaren och Kanadas regering. Åtalet mot bolaget omfattade 60 punkter. (TT)

Läs mer

Kommunen förhandlar fram nytt flextidsavtal

Nytt avtal

Kommunen förhandlar fram nytt flextidsavtal

Flera avtal ska samlas till ett, antaget av alla fackförbund.

Regionen: Vården går mot ett underskott på 220 miljoner

Nyheter

Regionen: Vården går mot ett underskott på 220 miljoner

Så ser den ekonomiska prognosen ut

Medan du sov: Här är nattens händelser

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

Lugn natt lokalt. Skottlossning i Eskilstuna och Nyköping – två män döda.

22-åring hade samlag med 14-åring - döms inte för våldtäkt

Brott

22-åring hade samlag med 14-åring - döms inte för våldtäkt

Här är tingsrättens bedömning

Region Blekinge: Ytterligare fall av covid-19 konstaterade

Coronasmitta i Blekinge

Region Blekinge: Ytterligare fall av covid-19 konstaterade

Uppdaterad statistik för länet

Nya hastighetsbegränsningar i hela samhället

Trafik

Nya hastighetsbegränsningar i hela samhället

50-vägarna ska bort