Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Minst tolv personer har omhändertagits för fylleri i Karlshamn.

Man gripen för misshandel i Sölvesborg.

Blekinge

Under lördagskvällen och natten mot söndagen har sammanlagt minst tolv personer omhändertagits för fylleri i Karlshamn där Östersjöfestivalen pågått under andra halvan av veckan.

Det rapporterar polisen tidigt på söndagsmorgonen.

– Det har varit ganska hög fyllenivå och lite småstök. Sedan kan jag inte säga om det är mer eller mindre än tidigare år, säger Magnus Hansson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Polisen rapporterar även om ett sexuellt ofredande samt om några fall av misshandel i Karlshamn. Men inget av dessa ska ha lett till gripande eller krävt sjukhusvård, enligt polisen.

I Karlskrona har tre personer omhändertagits för fylleri under lördagskvällen och natten mot söndagen.

På lördagskvällen greps en man i Sölvesborg. Han misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en nära relation med. Vid 01.30-tiden på natten till söndagen var mannen inte förhörd än.

– Han sitter här gripen och vi kommer att ta kontakt med åklagare igen när han är delgiven misstanke. Det gick inte att göra, han var ganska berusad, säger Magnus Hansson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Ambulanspersonal tog hand om kvinnan på plats. Strax före klockan 05.30 på söndagsmorgonen är mannen fortfarande gripen.

Skåne

Under natten till söndagen ska en ung man ha blivit rånad i Kristianstad av tre okända personer.

Mannen ringde till polisen strax efter klockan 05. Efter att han varit på en nattklubb ska han ha blivit nerslagen av tre personer som då ska ha tagit hans mobil och klocka.

Polisen har gjort en anmälan om rån, men har på söndagsmorgonen ingen gripen eller misstänkt.

Sverige

Ett stort gäng stormade en nattklubb i centrala Stockholm under natten mot söndag. 17 personer omhändertogs av polis och fick avlägsnas med en inhyrd buss.

– Det verkar inte vara spontant, säger Peter Asp vid polisen.

Utan tillåtelse tog sig ett stort antal personer in på en nattklubb i centrala Stockholm under natten mot söndagen. Enligt personalen som larmade, stökade personerna omkring och störde, uppger polisen.

– Vi kom dit och hjälpte till att lugna ner stämningen och såg till att övriga gäster kunde fortsätta ha en trevlig kväll, säger Peter Asp, vakthavande befäl vid polisen i region Stockholm.

17 personer omhändertogs för störande av allmän ordning och avlägsnades med en inhyrd buss. Ingen av de omhändertagna är misstänkta för något brott.

Ingen person har gripits, men enligt polisen misstänks eventuellt någon för brott. (TT)

Världen

Över tusen brandmän kämpar mot skogsbränder i Castelo Branco-distriktet i mellersta Portugal, omkring 20 mil nordöst om Lissabon. Kraftiga vindar försvårar arbetet och militär är på väg för att bistå brandkåren.

Flera byar i området har evakuerats och en person har förts till sjukhus i Lissabon med allvarliga brännskador. Även flera brandmän har skadats, men ingen av dem uppges vara allvarligt skadad. Flera motorvägar har stängts av.

Portugals president Marcelo Rebelo de Sousa uttrycker i ett uttalande solidaritet med dem som bekämpar branden. Myndigheterna förutspår att bränderna kommer att vara under kontroll tidigt på söndagsmorgonen. (TT)

19 personer har avlidit i Costa Rica efter att de har druckit giftig alkohol och myndigheterna varnar nu för ett antal spritfabrikat.

Sedan i början av juni har 34 personer förgiftats av alkoholen som uppges innehålla mellan 30 och 50 procent metanol. Metanol kan bland annat orsaka blindhet och leverskador och i till och med leda till döden.

Omkring 30 000 flaskor med alkohol har beslagtagits och en landsomfattande utredning är inledd. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.