Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man gripen för grov misshandel i Karlshamn.
Kvinna rånad vid uttagsautomat i Oxie utanför Malmö.
Publicerad 12 juli 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

En man i 40-årsåldern har gripits misstänkt för en grov misshandel i centrala Karlshamn. Detta efter att en tonårig pojke kommit in till Blekingesjukhuset i Karlskrona med skärskador.

Annons

Polisen fick kännedom om händelsen klockan 02.24 och skickade personal till sjukhuset.

Skåne

Två okända personer ska ha rånat en kvinna på pengar och bankkort när hon tog ut kontanter från en uttagsautomat i Oxie centrum på natten till fredagen.

Polisen larmades om händelsen klockan 00.24 och åkte till platsen. Men gärningspersonerna hann sticka därifrån.

Strax före klockan 22 på torsdagskvällen kom larm om brand i en container vid Kastanjeskolan i Tomelilla.

Räddningstjänst åkte till platsen. När man var framme klockan 22.04 brann det med öppna lågor, enligt SOS Alarms händelseinformation som meddelar att branden var släckt klockan 22.30.

Ingen person skadades vid branden.

Sverige

En pojke i övre tonåren har omkommit efter att bilen han färdades i kört in i ett träd i utkanten av Katrineholm. En man i 35-årsåldern, som också befann sig i bilen, har förts med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Det är oklart hur skadad han är, enligt polisen.

Orsaken till olyckan är okänd. En förundersökning har inletts om grov vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död. (TT)

Annons

Strax efter midnatt larmades polisen av sjukvårdspersonal på Nyköpings lasarett att de fått in en man i 40-årsåldern med en skottskada i magen.

– Vi försöker hitta en brottsplats, men det är inte så lätt, han vill inte medverka, säger Mikael Ericson, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Enligt polisen ska de inte ha fått in några samtal om händelsen och vet heller inte om det finns något vittne.

Mannens skada anses vara lindrig. (TT)

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus under natten mot fredag med skärskada i bröstet.

Skadeläget är okänt men mannen kunde själv larma SOS och var vaken när polisen kom till platsen.

Enligt polisen säger sig mannen ha blivit stoppad av en annan man på Hisingen i Göteborg som frågade om han fick köpa mannens mobil. När mannen sade nej ska gärningsmannen ha huggit honom med ett vasst föremål.

– Ingen är frihetsberövad. Vi har ett signalement som vi har jobbat efter men ingen som är anträffat än så länge, säger Göran Carlbom, vakthavande vid polisen region Väst.

En förundersökning har inletts om försök till mord. Det är inte känt om det finns något vittne till händelsen. (TT)

Världen

Annons

Twitteranvändare världen över kan andas ut efter att mikrobloggen är tillgänglig igen, för de flesta. På grund av fel i det interna systemet låg Twitter nere under en dryg timme på torsdagskvällen, svensk tid, i stora delar av världen.

"Vi låg nere... och kommer nu sakta tillbaka. Förlåt! Tacksam för våra insats- och teknikgrupper som får oss att flyga igen." skriver Twitters vd Jack Dorsey.

Omkring 70 000 personer rapporterade in att de hade problem på Twitter via sajten Downdetector. Användare i Nordamerika, Europa och Japan verkar ha drabbats hårdast. (TT)

Våldet i hemmiljö mot flickor i Mexiko har ökat kraftigt de senaste åren. År 2014 utsattes 24 000 flickor för någon form av familjerelaterat våld, en ökning med 30 procent sedan 2010, enligt en ny rapport från Unicef.

– Det är en alarmerande situation, säger Christian Skoog, Unicefs chef i Mexiko.

Enligt Unicef har nära två procent av alla flickor i landet råkat ut för någon form av sexuellt våld från en familjemedlem. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons