Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Blekinge
Publicerad 10 juli 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänsten larmades strax efter kl 21 på tisdagskvällen om att en häst fastnat i ett stenröse vid Skyttemåla Rosenhill, söder om Nävragöl vid Rödeby. Räddningstjänsten åkte till platsen.

– Den sitter fast med ett ben ganska illa, det är stora stenblock, säger Torbjörn Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten östra Blekinge.

Annons

Räddningstjänsten hade två styrkor på plats som jobbade tillsammans med veterinär. Efter kl 23 hade man efter mycket arbete fått loss hästen men det är fortfarande oklart hur pass den kommer klara sig.

– Den har fått lugnande av veterinären och är ganska medtagen. Vi får avvakta natten och se hur det går. Den ska röntgas under morgondagen, säger Torbjörn Svensson.

Sverige

Två tonårsflickor, som färdades på en moped, har skadats när de krockade med en bil.

Händelsen inträffade utanför Göteborg strax före klockan 01. Båda flickorna har förts till sjukhus i ambulans.

– En av dem är allvarligt skadad och den andra har lindriga skador, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl polisen region Väst. (TT)

1177 Vårdguiden i Västra Götaland införde för tre år sedan schemalagda raster för att komma till rätta med trötta sjuksköterskor och långa väntetider, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Promenader eller pusselläggande har blivit en del av arbetsdagen och enligt Annette Wollin som är enhetschef för 1177 Vårdguiden i Skövde så har det lett både till piggare personal och effektivare arbete.

– Som arbetsgivare har vi sett att tillgängligheten har ökat, vi besvarar lika många samtal men på kortare tid, säger Annette Wollin till Ekot. (TT)

Annons

Världen

Minst 16 kvinnor och barn har dödats i en by i Papua Nya Guinea, rapporterar australiska ABC. Massakern ska ha utförts i byn Karida i Hela-provinsen i måndags, enligt guvernören Philip Undialu.

Det är oklart vad som låg bakom våldet, men det kan röra sig om en hämndaktion till följd av konflikter mellan olika grupperingar i området.

Premiärminister James Marape skriver om händelsen på Facebook och kallar det "en av de sorgligaste dagarna i mitt liv". (TT)

Boris Johnson är favorit till att inom ett par veckor ta över som Konservativa partiets ledare i Storbritannien och därmed också ersätta Theresa May som landets premiärminister. Johnson har varit stenhård på att brexit måste ske vid slutdatumet den 31 oktober vare sig det finns ett utträdesavtal med EU eller inte.

Men vid en debatt mot sin rival, utrikesminister Jeremy Hunt, i tv-kanalen ITV på tisdagskvällen vägrade Johnson svara på Hunts fråga om han tänker avgå som premiärminister om inte utträdet sker vid slutdatumet.

– Jag tycker att det är mycket, mycket viktigt att inte tänka på några omständigheter där vi skulle misslyckas med att komma ut ur EU den 31 oktober. Jag vill inte ge EU utsikterna att de skulle kunna främja min avgång genom att vägra att komma överens om en uppgörelse, sade Johnson.

De cirka 160 000 medlemmarna i partiet ska den 22 juli rösta om vem de vill ha som partiledare och resultatet ska offentliggöras dagen därpå. (TT)

Annons

Här saknas innehåll

Viktor ErikssonSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons