Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Viltolycka på E22 vid Ramdala i Blekinge. Misstänkt mordbrand i Kristianstad.
Publicerad 3 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Klockan 22.22 på söndagskvällen fick räddningstjänsten larm om en trafikolycka på E22 i höjd med Ramdala. Enligt de första uppgifterna skulle det röra sig om en kollision mellan en lastbil och en personbil. Senare uppgav polisen dock att det var en personbil som krockat med ett rådjur.

Annons

Ingen person rapporteras ha skadats fysiskt, enligt polisen som strax före klockan 23.30 uppger att det ska vara full framkomlighet för trafik på platsen.

Här saknas innehåll

Skåne

Räddningstjänstpersonal ryckte ut till Industrigatan i Kristianstad på natten till måndagen. Detta efter larm om brand i en industrifastighet klockan 01.53 vid vilken en hög med däck ska ha brunnit, enligt polisen. Byggnaden ska vara cirka 20 meter bred och 60 meter lång.

– Det är flera olika verksamheter där; gummiverkstäder och bilverkstäder. Det har brunnit i gaveln och upp i en oinredd vind. Men det är släckt nu, säger Micael Svensson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad, klockan 03.10.

Hur skadat har det blivit?

– Det är utsidan och sedan rökskador i den ena bilverkstan.

Ingen person ska ha skadats.

Räddningstjänst från Kristianstad och Arkelstorp var på plats. Personal från Tollarp stod i beredskap.

Polis och ambulanspersonal skickades också till branden. Polisen, som var på plats med hundpatrull och flera vanliga patruller, rubricerar händelsen som mordbrand och försök till mordbrand.

– Vi misstänker att branden är anlagd. Det är två olika platser som har blivit utsatta och på det ena stället har det börjat brinna, säger Johanna Bryhagen, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Annons

Tidigt på måndagsmorgonen är ingen person misstänkt.

– Vi har gjort en avspärrning av ett område och kommer att ha en teknisk undersökning där så fort det har svalnat av, säger Bryhagen.

Sverige

Ett dödsoffer har hittats efter en brand i ett flerfamiljshus i Kallhäll norr om Stockholm, meddelar polisen. En förundersökning om mordbrand är inledd.

– Branden har haft ett explosionsartat förlopp. Och det är det som gör att vi misstänker att den varit anlagd, sade polisens presstalesperson Åsa Wallentin tidigare till TT.

Larmet om branden kom vid 15-tiden på söndagen. Tekniker kan dock undersöka den drabbade lägenheten först under måndagen. (TT)

En person har gripits i Västerhaninge söder om Stockholm, efter en skottlossning, rapporterar SVT Nyheter Stockholm och Expressen.

Larmen om att flera skott avlossats kom strax efter klockan 20.

– På platsen hittar vi även tomhylsor, och ett vapen ska vara beslagtaget, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl på Stockholmspolisen, till SVT. (TT)

Världen

Annons

Israel har för andra gången på ett dygn avfyrat robotar mot mål i Syrien, uppger den syriska statliga nyhetsbyrån Sana, som hänvisar till källor inom militären.

En flygbas i provinsen Homs ska ha träffats.

Enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) har fem personer mist livet. SOHR uppger att förutom syriska soldater så befann sig både iranska styrkor och Hizbollah på basen. (TT)

En bilbomb har dödat minst 17 personer i staden Azaz i nordvästra Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Ytterligare minst 20 personer ska ha skadats.

– Akutmottagningen var full, vi fick placera döda kroppar på golvet, säger Jihad Berro, läkare på det lokala sjukhuset, till AFP.

Det är inte känt vem som ligger bakom dådet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons