Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Blekinge.
Publicerad 1 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Vid 05.40-tiden på lördagen inträffade en singelolycka på E22:an, i höjd med avfarten till Mörrum. En personbil ska ha kört in i vajerräcket, men enligt räddningstjänsten blev ingen person skadad. Sanering behövdes efter olyckan, i samband med detta spärrades vägen av.

Annons

Sverige

Polisen försöker utröna varför en stickande lukt märktes i samband med att en man hittades död i Vällingby sent i går kväll. Fallet behandlas som ett misstänkt mord.

– Kroppen hittades av en granne som tagit sig in i lägenheten. I samband med det kände grannen en stickande lukt. Även polispatrullen som larmades dit kände lukten, säger polisvakthavande Sylvia Oldin till Aftonbladet.

Enligt tidningen har kemdykare jobbat i fastigheten under natten.

– Men räddningstjänsten har gjort mätningar och avskriver att det har skett något utsläpp, säger Sylvia Oldin.

– Det har gjorts beslag från lägenheten, men inget som klockrent förklarar lukten.

Den döde mannen ska vara i 30-årsåldern. (TT)

Polis i Bengtsfors inledde under natten en lång biljakt som slutade först i Norge. Efter ett antal mils förföljande kunde en man och en kvinna gripas.

Det började med att bilens framfart väckte misstankar om rattfylleri, varför en patrull försökte på stopp på färden. Men mannen vid ratten ville inte stanna, utan en jakt tog vid genom såväl Bengtsfors som Ed och Dals Ed. "Hastigheten är förhållandevis låg, men fordonet framförs synnerligen farligt och vårdslöst", förklarade polisen.

Vid 01.30-tiden passerades norska gränsen. Till slut fick en utlagd spikmatta stopp på det flyende ekipaget.

Annons

Paret i bilen beskrivs som i 35-årsåldern. Mannen var av olika skäl efterlyst sedan tidigare, och får nu lägga misstankar om grovt rattfylleri och grov olovlig körning till syndaregistret. (TT)

Världen

Minst elva offer har mist sina liv i en skjutning i Virginia Beach i Virginia, USA, uppger den lokale polischefen James Cervera.

Skjutningen inträffade vid arbetsdagens slut i en byggnad som tillhör de lokala myndigheterna i delstatens största stad. Den misstänkte skytten ska ha varit en kommunanställd, men de exakta omständigheterna kring skjutningen är fortfarande oklara.

Även skytten är död, polisen vill inte svara på hur han dog. Förutom de döda är minst sex personer skadade, en av dem är en polis som försökte stoppa skytten. (TT)

För andra dagen i rad har Honduras huvudstad Tegucigalpa skakats av protester mot president Juan Orlando Hernández.

Demonstranterna motades på fredagen bort från stadskärnan och tog sig då till USA:s ambassad, där de försökte antända en ingång till fastigheten. Byggnaden klarade sig dock, och inga personskador rapporteras.

De nya protesterna inleddes när presidenten presenterade nya lagar som tros leda till privatiseringar av flera statliga bolag. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons