Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge.
Flertal bilbränder i Kristianstad.
Publicerad 9 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Totalt ska sju bilar ha skadats i bränder på två olika platser på Näsby i Kristianstad.

Annons

SOS Alarm fickuppgift om händelsen vid Tranvägen klockan 23.35. Räddningstjänst och polis åkte till platsen.

– Det har brunnit i två bilar och en tredje har fått strålningsskador av de andra två som brunnit, säger Joakim Nilsson, brandförman vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Senare gick räddningstjänsten ut med att ytterligare en bil skadats på platsen.

Och vid klockan 00.44 kom ytterligare ett larm om en bilbrand på Näsby. Den här gången några hundra meter norr om den första brandplatsen, vid Tvedegårdsvägen.

Även i Helsingborg ska bilar ha brunnit i natt. Polisen rapporterar om två brinnande bilar.

Omkring 200 personer samlades och skanderade ilskna ramsor mot arabiska ledare – och uttryckte hot om våld mot judar i Malmö i går kväll.

– Generellt ser vi allvarligt på det. Det kan vara en uppmaning till folk att begå brott, säger Calle Persson, informatör vid polisen.

Demonstrationen genomfördes efter den amerikanske presidenten Donald Trumps beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

"Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna", sades det bland annat, rapporterar Sveriges Radio Malmöhus.

Polisen har inte tagit emot några anmälningar i samband med demonstrationerna. Men enligt Calle Persson skulle det som skanderats kunna rubriceras som olaga hot mot grupp. (TT)

Annons

Sverige

Två män har knivskurits på Södermalm i Stockholm under natten, enligt Stockholmspolisen.

Den ena har skador i ryggen och den andre i benet. Båda är förda till sjukhus men utan livshotande skador.

– Två misstänkta har sprungit från platsen, den ene med näsblod, så troligtvis har det var något bråk, säger Stockholmspolisens presstalesperson Sven-Erik Olsson till TT.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. Ingen har gripits, det finns inte heller någon misstänkt. (TT)

Sex personer har skadats i en olycka med en buss och en bil vid 02-tiden i nordöstra Göteborg. Ingen är svårt skadad.

– Det allvarligaste var en bruten arm, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Tre personer fördes till sjukhus med ambulans, och tre tog sig dit på annat sätt.

Hur olyckan gick till är oklart. (TT)

Världen

Annons

Sex skogs- och markbränder rasar i södra Kalifornien. Utmattade brandmän har gjort få framsteg, trots något gynnsammare väder.

Runt 1 000 brandmän kämpar mot bränderna. Minst 500 byggnader har förstörts, en människa omkommit och tio personer skadats. Över 200 000 personer har evakuerats, varav vissa fått återvända.

– Jag har inte upplevt något liknande, och jag har bott här i 20 år, säger 76-åriga Judy Herman i Murrieta, öster om Los Angeles. (TT)

Femton FN-soldater och minst fem kongolesiska soldater har dödats i östra Kongo-Kinshasa. FN-chefen António Guterres beskriver attacken som den värsta i FN:s historia.

– I dag är en mycket tragisk dag för FN-familjen. Denna avsiktliga attack på fredssoldater är oacceptabel och utgör ett krigsbrott, säger generalsekreteraren António Guterres.

Minst 53 FN-soldater skadades i angreppet på torsdagskvällen nära staden Beni, i provinsen Norra Kivu, enligt ett uttalande från FN-missionen Monusco. De dödade FN-soldaterna kom från Tanzania och landets president John Magufuli är "chockad och sorgsen". (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons