Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Brinnande bil i Karlshamns kommun i natt. Lastbilsförare misstänkt för grovt rattfylleri.
Publicerad 3 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

En personbil brann vid Gamla riksvägen (väg 620) mellan Hällaryd och Åryd på natten till söndagen. SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 04.35. Räddningstjänsten larmades om en trafikolycka.

Annons

– Den låg på taket, övertänd. Halvvägs ner i diket, säger Simon Älgne, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten västra Blekinge.

Branden hade inte spridit sig från bilen till terrängen. Det fanns ingen person på platsen, enligt räddningstjänsten.

Vid 05-tiden på söndagsmorgonen skulle en lastbilsförare köpa färjebiljett vid hamnen i Karlskrona. En anställd reagerade då på att föraren luktade alkohol och slog larm. Polis skickades till platsen.

Lastbilsföraren omhändertogs för berusning och misstänks nu för grovt rattfylleri, uppger polisen.

Skåne

Strax efter midnatt ryckte räddningstjänsten ut till en byggnad vid Östergatan i centrala Trelleborg.

– Det har en brunnit i en butikslokal där. Den ska vara släckt nu, säger Joel Johansson, inre befäl vid Räddningstjänsten syd, klockan 00.40.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 00.15. En livsmedelsbutik ska finnas i lokalen.

– Det var mycket rökutveckling, rökfyllt i byggnaden när vi kom dit, säger Johansson.

Räddningstjänsten vädrade ut röken. Ingen person uppges ha skadats.

Annons

Strax före klockan 01 larmade ordningsvakter polis till Surbrunnsparken i Ystad där man ansåg att en situation med flera personer inte var hanterbar. Två personer greps för våld mot tjänsteman medan en omhändertogs för berusning, uppger polisen.

Och vid 02-tiden ska en kvinna i 20-årsåldern ha blivit rånad av två personer vid Kaptensgatan i Malmö. Hon ska inte ha behövt föras till sjukhus, enligt polisen.

Sverige

En man i 25-årsåldern har skottskadats i benet i Rågsved i södra Stockholm. Den skadade har förts till sjukhus.

– Det var en som blev skjuten. Han är träffad men inte allvarligt skadad, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Polisen larmades till skottlossningen vid ett kolonilottsområde i centrala Rågsved klockan 23.42.

Ingen är gripen i samband med händelsen. Platsen undersöks under natten av polisens tekniker. (TT)

Världen

Oppositionskandidaten Salvador Nasralla vill att valet i Honduras tas om, efter att rösterna från valet förra helgen fortfarande inte räknats klart.

Samtidigt rapporteras det om fler dödsoffer i våldet efter presidentvalet.

Annons

– Jag har bett om att valet ska tas om, men bara valet till presidentposten, detta för att lösa krisen som Honduras nu genomgår, säger Nasralla. (TT)

Representanter från Venezuelas socialistiska regering och landets opposition lyckades inte komma överens under förhandlingarna i Dominikanska republiken. Parterna har beslutat att mötas igen om två veckor.

Parterna träffades för första gången i helgen, sedan de regimkritiska protesterna i Venezuela eskalerade för några månader sedan, i hopp om att förhandla fram en lösning på landets ekonomiska och politiska kris. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons