Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser

En man greps av polis i Karlskrona sedan han ska ha använt våld mot ett syskon.
Publicerad 28 november 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Händelsen, som ska ha inträffat sent på måndagskvällen, klassas som våld i nära relation.

Annons

Skåne

En singelolycka inträffade på E65 utanför Ystad, strax efter midnatt.

En person fick föras till sjukhus, med okända skador.

Sverige

Prover som tagits på döda duvor på Gotland visar att fåglarna bar på ett virus som kan utvecklas till Newcastlesjuka om det förs vidare till höns, rapporterar SR P4 Gotland.

Länsveterinär Agneta Karlsson Norström uppmanar alla hönsägare att vara extra vaksamma.

Newcastlesjukan är en allvarlig, smittsam sjukdom hos fjäderfän men den är inte farlig för människor. (TT)

Polisen i Jämtland varnar för bedragare som utger sig för att samla in pengar till en hjälporganisation. Framför allt har de varit i farten i Östersund, rapporterar SR P4 Jämtland.

Bedragarna visar namnlistor från en organisation som kallas Handicap International. Människor uppmanas att skriva på listan samtidigt som de skänker kontanter.

Annons

– Det är rent bedrägeri. Deras uppgifter stämmer inte. Bluffmakarna är väldigt påstridiga och har i något fall ryckt sedlar ur handen på folk. Det här har förekommit tidigare och nu har det dykt upp igen, säger Suss Braunerhjelm vid polisen till P4. (TT)

Världen

Två järnvägsarbetare i södra Belgien har omkommit och två har skadats allvarligt. Ett tåg träffade arbetarna som reparerade rälsen. Det krockade sedan med ett annat tåg. Fem passagerare i det andra tåget skadades lindrigt.

Tåget hade under måndagsmorgonen varit med i en annan olycka nära staden Charleroi och bogserades på kvällen när det lossnade och kom i rullning. Det skenade i 14 kilometer.

Orsaken till olyckan utreds nu av myndigheterna. (TT)

Tre civila skadades i en granatattack mot fransk militär i Burkina Faso, kort före Frankrikes president Emmanuel Macrons besök.

Två personer som satt på en motorcykel kastade en granat mot ett franskt militärfordon i huvudstaden Ougadougou, enligt en anonym militärkälla. En civil person skadade allvarligt i attacken och två fick lindriga skador.

Macron, som ska besöka Afrika under tre dagar, landade i Burkina Faso på måndagskvällen, lokal tid. (TT)

Cecilia Karlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons