Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Handelsbanken i förlikning med Wells Fargo

Handelsbanken fonder är en av flera parter som nu ersätts av den amerikanska storbanken Wells Fargo i ett av historiens största förlikningsmål någonsin.
Ekonomi • Publicerad 16 maj 2023
Ett kontor i New York tillhörandes Wells Fargo. Arkivbild.
Ett kontor i New York tillhörandes Wells Fargo. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

Den amerikanska banken har ingått förlikning på motsvarande en miljard dollar, drygt tio miljarder svenska kronor med en rad aktieägare som stämt Wells Fargo för den kontoskandal som avslöjades 2016. Banken öppnade då miljontals falska konton utan att meddela sina kunder, när det väl avslöjades så blev konsekvensen en kraftig kursnedgång för banken.

Handelsbanken fonder var nu en av flera parter som deltagit i en grupptalan mot Wells Fargo efter att två av fondbolagets indexfonder äger aktier i banken.

"Vad förlikningen innebär ekonomiskt för de två indexfonderna och deras andelsägare är för tidigt att säga. Noteras bör att Wells Fargo är ett stort bolag med många aktieägare som proportionellt kommer att få ta del av förlikningen", skriver Staffan Ringvall, ansvarig för ägarstyrning på Handelsbanken fonder i en kommentar till TT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons