Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Han körde ner i skredet: "Bilen flög"

När Marko Mijatovic körde hem från sin restaurang klockan halv två natten till lördag öppnade sig plötsligt marken.
Inrikes • Publicerad 24 september 2023
Ett stort jordskred inträffade på E6 natten mot lördag. Flera bilar och en buss körde ner i hålen och sprickorna som skapades.
Ett stort jordskred inträffade på E6 natten mot lördag. Flera bilar och en buss körde ner i hålen och sprickorna som skapades.Foto: Adam Ihse/TT

– Jag var på väg mot E6:an och började öka farten lite grann och efter ett tag kändes det som att bilen flög. Jag hade ingen kontakt med bilen, jag kunde inte styra, säger han till SVT Nyheter Väst.

Marko Mijatovic beskriver upplevelsen som overklig.

Annons

– Vad är det som händer? Har jag kört av vägen eller vad har hänt? Jag försökte öppna dörren, men det gick inte. Då fick jag lite panik och slog på dörren med armbågen och då öppnades den.

Han hade kört rakt ner i ett hål i det område av E6 utanför Stenungsund som förstördes av ett skred. Hur djupt ner han hamnade har han svårt att uppskatta, men han säger att det var tillräckligt djupt för "att inte bara kunna klättra upp".

Det var kolsvart ute och ösregnade. Marko Mijatovic tog sig chockad ut på vägen och började gå mot samhället.

– Efter ett tag kom det brandbilar. Jag gick mitt i vägen och viftade och de stannade och frågade vad som hänt, säger han.

Marko Mijatovic klarade sig med en öm armbåge och är tillbaka på jobbet dagen efter.

– Jag är lite skakad och har lite ont här och där, men jag är ändå glad att det gick som det gick, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons