Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hälften av de anställda sparkas – ersätts av AI

Ekonomi • Publicerad 21 september 2023
Framför allt är det personal som bygger spelvärldarna som ersätts. Arkivbild.
Framför allt är det personal som bygger spelvärldarna som ersätts. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Nära hälften av de anställda på spelföretaget Mindark i Göteborg sägs upp. Företaget ska i stället satsa på att lära AI att bygga spelvärldarna, rapporterar fackförbundet Unionens medlemstidning Kollega.

Framför allt är det personal som jobbar med att bygga spelvärldarna som påverkas. Totalt handlar det om 25 tjänster som ska ersättas av AI.

Annons

AI ska effektivisera företagets arbete och möjliggöra aktieutdelning, skriver företagets vd Henrik Nel Jerkrot i ett pressmeddelande.

Per Strömbäck är talesperson för branschorganisationen Dataspelsbranschen. Han menar att det finns två vägar att gå när det kommer till utvecklingen inom AI för spelföretag.

– Till exempel kan de höja ambitionerna och göra mer med samma resurser, eller så kan de utföra samma arbete till en lägre kostnad, säger han till Kollega.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons