Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Grönt ljus för miljardaffär i spelbranschen

Ekonomi • Publicerad 16 november 2020
Evolution Gaming har fått godkännanden från maltesiska och brittiska konkurrensmyndigheter för att slutföra affären med Netent. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Evolution Gaming, som framför allt tillverkar kasinospel till spelbolag, har erhållit alla erforderliga godkännanden från konkurrensmyndigheter för att genomföra köpet av Netent, som gör spel- och systemlösningar för spelbolag, enligt ett pressmeddelande.

Tidigare har maltesiska konkurrensmyndigheter godkänt affären och nu har även konkurrensmyndigheten i Storbritannien gett grönt ljus.

Den 24 juni meddelade Evolution Gaming att man lagt ett bud på Netent som innebar 0,1306 aktier i det egna bolaget för varje Netent-aktie. Det innebar en värdering på 79,90 kronor för varje Netent-aktie och en värdering på hela bolaget till 19,6 miljarder kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons