Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

"Grekland kan dra nytta av klimatförändringar"

Ekonomi • Publicerad 23 september 2023
Greklands turistsäsong kan förlängas på grund av de pågående klimatförändringarna, säger premiärminister Kyriakos Mitsotakis. Arkivbild.
Greklands turistsäsong kan förlängas på grund av de pågående klimatförändringarna, säger premiärminister Kyriakos Mitsotakis. Arkivbild.Foto: Petros Giannakouris/AP/TT

Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis säger i en intervju med Bloomberg TV att han tror att klimatförändringarna kan vara gynnsamma för hans land.

– Klimatförändringarna är en möjlighet att förlänga turistsäsongen, säger Mitsotakis i intervjun.

Annons

Han säger också att klimatförändringarna är en utmaning som kommer att vara länge och att världens länder måste hantera effekterna av dem på ett mer effektivt sätt.

– Det är väldigt tydligt att vi måste fokusera på kortsiktiga anpassningar, säger premiärministern i intervjun.

Men trots att Kyriakos Mitsotakis kan se att Grekland kortsiktigt kan dra nytta av förändringarna aviserade han förra veckan ytterligare 300 miljoner euro i kampen mot klimatförändringarnas effekter. Totalt har nu Grekland öronmärkt 600 miljoner euro för ändamålet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons