Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Grannarnas sanktioner mot Mali tas bort

Mali • Publicerad 6 oktober 2020
Ba N'Daou, tidigare överste och försvarsminister, har svurits in som interimspresident i Mali. Arkivbild.
Ba N'Daou, tidigare överste och försvarsminister, har svurits in som interimspresident i Mali. Arkivbild.Foto: 

Den västafrikanska samarbetsorganisationen Ecowas ska lyfta de sanktioner som infördes mot medlemslandet Mali efter militärkuppen i augusti. Organisationen noterar i ett uttalande att vägen till en återgång till civilt styre har inletts och att "positiva tecken" kan skönjas.

Den tidigare översten och försvarsministern Ba N'Daou har svurits in som interimspresident i Mali. Juntaledaren Assimi Goita har utsetts till interimsvicepresident och även i övrigt har militären starkt inflytande över övergångsstyret, som ska styra i 18 månader.

Efter kuppen stängde Ecowas av Malis medlemskap, stoppade finansiella transaktioner och stängde sina gränser till landet. Kraven mot militären om ett snabbt maktöverlämnande har emellertid mildrats något och nu tycks organisationen nöja sig med vad den sett hittills.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons