Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Gott nytt börsår fortsätter

Efter ett uselt börsår – det nya har inlett med fyra dagar av uppgång.
Facit hittills i år: plus 4,1 procent.
Börs • Publicerad 5 januari 2023
Pangstart på nya börsåret. Arkivbild.
Pangstart på nya börsåret. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Torsdagen började med en svag nedgång, men när börsen stängde klockan 13, till följd av trettondagsafton, hade det breda OMXS-indexet stigit med 0,4 procent ytterligare.

Det smalare indexet, OMXS30, med de 30 mest omsatta aktierna hade klättrat med 0,8 procent. I topp bland tungviktarna låg vitvarukoncernen Electrolux och H&M, upp fem procent vardera. I andra änden märks låsföretaget Assa Abloy som sjönk med nästan två procent.

Annons

Under natten steg börserna i Asien, likaså i USA i går kväll, och inför öppningen på Wall Street senare under torsdagen hade terminerna i förhandeln klättrat upp på plus.

Det goda börshumöret får till stor del tillskrivas tydligt fallande marknadsräntor, i spåren av inflationsstatistik från bland annat Tyskland och Frankrike som kommit in svagare.

Europabörserna har också öppnat året starkt, men Frankfurtbörsens Dax-index liksom Parisbörsens CAC40-index stängde på minus 0,4 respektive 0,2 procent. Londonbörsens FTSE 100-index steg 0,6 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons