Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Annelie Henrysson: God morgon! Små fina filéer

Annelie HenryssonSkicka e-post
Publicerad 22 juni 2019
Annelie Henrysson
Detta är en personligt skriven text i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Annelie Henrysson.
Annelie Henrysson.

Gjorde du en Janssons Frestelse i går?

Tänkte väl det. Man får passa på att äta denna härlighet så fort tillfälle ges. Och bra tillfälle är ju midsommar. Skulle du hamna i matkoma vid sillunchen är en Janssons även den perfekta nattamaten.

Annons

Jag gör alltid min frestelse på små, tunna, ansjovisfiléer. Jag tycker det blir godast av flera olika anledningar.

Smaken blir mildare. Och man slipper de små ben som annars kan följa med.

Men annars är potatis och grädde självklara ingredienser. Liksom lite ströbröd på toppen.

Gör man dessutom anrättningen några timmar innan den ska gräddas får den helt perfekt smak.

Har man tur blir det över – av någon anledning är en Janssons nästan alltid godast dagen efter.

Annons
Annons
Annons
Annons