Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Glada miner på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen avslutade handelsveckan med en klar uppgång. Lägre inflationstryck runtom i Europa bidrog till börslyftet.
Börs • Publicerad 29 september 2023
Stockholmsbörsen avslutade handelsveckan uppåt. Arkivbild.
Stockholmsbörsen avslutade handelsveckan uppåt. Arkivbild.Foto: Tim Aro/SvD/TT

Fredagen var en av de bättre handelsdagarna efter den senaste tidens sura utveckling. Det breda OMXS-indexet stängde 1,0 procent upp.

Nya preliminära inflationssiffror i euroområdet visar på en avmattning gällande konsumentpriserna vilket får marknadsaktörer att hoppas på mindre risk för flera räntehöjningar från Europeiska centralbanken (ECB).

Annons

Räntekänsliga bolag som fastighetsjätten SBB steg kraftigt, 9,7 procent, medan molntjänstföretaget Sinch i sin tur lyfte 3,6 procent.

Bland de OMXS30-bolagen som backade gick det sämst för fordonstillverkaren Volvo och storbanken Handelsbanken De sjönk 1,0 respektive 0,8 procent.

Bland dagen nyheter märktes bland annat ett annonserat sparpaket hos bostadsutvecklaren Bonava, aktien steg 2,5 procent. E-bygghandlaren BHG,som har riskkapitalbolaget EQT som största ägare, ska lansera ett omstruktureringsprogram för att göra sig av med olönsamma delar av verksamheten. Aktien lyfte 4,6 procent.

Under morgonen har även vindkraftsbolaget OX2 meddelat att man ska sälja en vindkraftspark utanför Falun för 2,7 miljarder kronor. Aktien steg 2,7 procent.

Även ledande Europabörser steg, men inte lika mycket som Stockholmsbörsen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons