Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Giftig rök efter bilbrand i Svedala

Olyckor • Publicerad 5 oktober 2020
Ett VMA utfärdades i Svedala efter att en bil börjat brinna.
Ett VMA utfärdades i Svedala efter att en bil börjat brinna.Foto: Johan Nilsson/TT
Räddningstjänsten uppmanade under kvällen alla boende att hålla sig inomhus med stängda dörrar, fönster och ventilation.
Räddningstjänsten uppmanade under kvällen alla boende att hålla sig inomhus med stängda dörrar, fönster och ventilation.Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänsten i Svedala utfärdade på måndagskvällen ett VMA – viktigt meddelande till allmänheten – på grund av en bilbrand i de centrala delarna av staden.

Röken från branden är giftig eftersom bilen innehåller ett litiumbatteri, enligt räddningstjänsten. Vid 23.30 var polis och räddningstjänst kvar på platsen.

Annons

– Det är en bilbrand och det var en hybridbil vilket gör röken extra giftig, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin till TT.

Samtidigt ansåg räddningstjänstens inre befäl Mats Nilsson att branden snart ser ut att vara släckt.

– Branden är i princip släckt, men däremot så sänks inte temperaturen på det önskvärda sättet, säger han till Sydsvenskan.

Enligt räddningstjänsten beräknar man arbeta på platsen åtminstone till midnatt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons