Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Gekås hårt drabbat av restriktioner

De skärpta restriktionerna som införs i Halland påverkar lågprisjätten Gekås i Ullared som redan tidigare tappat många besökare. Men det blir inga personalneddragningar.
Ekonomi • Publicerad 3 november 2020
Boris Lennerhov, vd för Gekås tar emot statsminister Stefan Löfven (S) under ett regnigt besök i juli förra året.
Boris Lennerhov, vd för Gekås tar emot statsminister Stefan Löfven (S) under ett regnigt besök i juli förra året.Foto: Jonas Lindstedt/TT

– Redan förra veckan skärptes restriktionerna i Västra Götaland och Skåne och det märkte vi direkt. Vi tappade 40 procent och nu kommer vi att tappa ännu mer även om vi har fler besökare från Skåne och Västra Götaland än Halland, säger Boris Lennerhov, Gekås avgående vd, till TT.

Annons

Enligt Lennerhov finns det inga planer på att stänga varuhuset. Och personalen kommer att vara på plats som vanligt.

– Vi får göra det bästa av situationen. Jag får sätta mig ned med HR-ledningen och sedan får vi se.

Det är heller inte aktuellt med några permitteringar.

– I våras permitterade vi men då fanns det stöd och åtgärder. Nu kommer det så snabbt från regeringen och det går inte att permittera, det är lång varseltid, säger Lennerhov.

Gekås har gått med förlust under hela pandemitiden. Affärsmodellen bygger på att människor reser, oftast långväga, till Ullared för en eller flera dagar med shopping. Det generella tappet i perioden mars till maj var på 50 procent. I juni och juli, när reseförbudet inom landet hävdes, var tappet på cirka 30 procent.

Boris Lennerhov försöker ändå se på läget med färre besökare och liten trängsel ur ett samhälleligt perspektiv.

– Det är inte bra för affärerna men bra för smittskyddet, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons