Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Gaspriser på väg upp när efterfrågan ökar

Ekonomi • Publicerad 9 februari 2023
Gaspriserna är väg upp. Arkivbild.
Gaspriserna är väg upp. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Efterfrågan på gas har varit ganska måttlig, eftersom vintern inte har varit så kall. Det har inte behövts så mycket gas för att värma upp hus. Detta har också gjort att gaspriset har fallit tillbaka omkring 30 procent från de tidigare så skyhöga nivåerna efter att Ryssland inledde sin storinvasion av Ukraina.

Men paradoxalt nog kan den milda vintern göra att efterfrågan nu ökar igen.

Annons

Det gör att priset på gas nu också stiger. Holländsk gas, som är det som används som riktmärke i Europa, handlas nu för 54,82 pund per megawattimme i Amsterdam vid elva-tiden på torsdagen, en ökning med 2,1 pund. Den brittiska motsvarigheten stiger också, liksom den tyska.

Enligt Bloomberg har handlarna nu börjat snegla på möjligheten att industrin kan vilja konsumera mer gas igen. Dessutom anses risken för tomma gaslager som liten, lagren är fyllda till 69 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons