Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Gasbinda ger såriga fötter i försvaret

Försvar • Publicerad 14 september 2021
En gasbinda som används på fötter inom försvaret ser ut att ha orsakat svårläkta sår och blåsor. Arkivbild.
En gasbinda som används på fötter inom försvaret ser ut att ha orsakat svårläkta sår och blåsor. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Tiotals värnpliktiga eller anställda inom Försvarsmakten har drabbats av sår på fötterna, rapporterar SVT Norrbotten. Problemen härleds till en typ av gasbinda och saken har anmälts till Läkemedelsverket.

Omkring tio personer vid Jägarbataljonen i Arvidsjaur har drabbats av problemen. Enligt försvarshälsans anmälan har det uppstått "stora blåsor där huden sedan faller av". Flera personer har tvingats avstå fysiska moment i utbildningen eller arbetet.

Annons

Vid luftvärnsregementet LV6 i Halmstad har omkring 30 personer fått blåsor eller sår efter att ha använt samma typ av gasbinda, enligt en annan anmälan därifrån.

Försvarshälsan har varit i kontakt med tillverkaren, som tills vidare har stoppat produktionen, enligt SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons