Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra tonåringar kraschade bil – flydde polisen

Olycka • Publicerad 3 oktober 2020
Fyra ungdomar har förts till sjukhus efter att ha försökt köra i från polisen i en bil. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra ungdomar har förts till sjukhus efter en bilolycka utanför Trelleborg. Ungdomarna, som alla är under 18 år och en under 15 år, blev stannade av polisen för en kontroll vid 16.30 på lördagseftermiddagen.

I stället ökade föraren hastigheten i ett försök att fly. Men kort därefter körde bilen av vägen och ner för en slänt. Samtliga fyra lyckades ta sig ur bilen och försökte springa från platsen.

Annons

Två av ungdomarna fångades omgående. De andra två lyckades fly men hittades med hjälp av polisens spårhundar.

– När man kör av vägen på det sättet blir det höghastighetsvåld på bilen. Därför tar vi dit räddningstjänst och ambulanssjukvård för säkerhets skull. Deras bedömning är att samtliga fyra ska med till sjukhus, säger polisens presstalesperson Richard Lundqvist till TT.

Föraren misstänks för flera trafikbrott, bland annat olovlig körning. Två av passagerarna misstänks i sin tur för ringa narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons