Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra omhändertagna efter polisjakt i Arvika

Minst två personbilar åkte under söndagen av vägen under en polisjakt i Arvika kommun. Fyra personer omhändertogs av polisen i samband med händelsen.
Brott • Publicerad 8 januari 2023
Polisen tog upp jakten på en bil som vägrade att stanna. Arkivbild.
Polisen tog upp jakten på en bil som vägrade att stanna. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Det var i samband med en kontroll på E45 sydost om Arvika på söndagseftermiddagen som föraren av en personbil försökte smita från polisen.

– Vi försökte stoppa en bil som inte stannade. Vi inledde då ett förföljande i riktning mot Arvika och förberedde med spikmatta. Men innan dess hinner bilen köra in i en annan bil och åka av vägen, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen.

Annons

Efter avåkningen, som inträffade på riksväg 61 öster om Arvika vid 14-tiden – och som Arvika Nyheter var först med att rapportera om – sågs totalt fyra personer springa från bilen. Alla kunde emellertid omhändertas av polisen kort efter händelsen.

– Min uppfattning är att det fanns narkotika i bilen, och att det även har kastats narkotika från fönstret under färden. Vi ska utreda den här narkotikamisstanken och så klart en del trafikbrott, säger Torbjörn Roos.

I den påkörda bilen fanns två vuxna och ett barn. Enligt polisen har ingen av de inblandande personerna skadats till följd av händelsen.

De omhändertagna personerna har förts till sjukhus för att provtas för narkotikabruk.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons