Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra ihjälskjutna i Philadelphia

Minst fyra personer dödades när en misstänkt masskytt gick till attack i Philadelphia på måndagskvällen. En man med skottsäker väst och flera vapen kunde gripas av polis.
Brott • Publicerad 4 juli 2023
Polis i Philadelphia vid platsen där skjutningen ägt rum.
Polis i Philadelphia vid platsen där skjutningen ägt rum.Foto: Yong Kim/AP/TT

Fyra personer sköts ihjäl och två minderåriga pojkar skadades när den misstänkte skytten öppnade eld i flera kvarter i centrala Philadelphia vid halv nio-tiden på måndagskvällen, lokal tid.

Mannen fortsatte att skjuta under en kortare polisjakt innan han kunde gripas efter det att han kapitulerat i en gränd.

Annons

– Vid denna tidpunkt är allt vi vet att den här personen bestämde sig för att lämna sitt hem och rikta in sig på individer, säger poliskommissarien Danielle Outlaw vid en pressträff.

Mannen, som är i 40-årsåldern, bar på en skottsäker väst samt en polisradio när han greps. Han var beväpnad med ett halvautomatiskt gevär och en pistol, enligt polisen.

Alla fyra som sköts ihjäl var män. Tre av dem var i åldern 20 till 59 år, medan en fjärde som ännu inte identifierats uppskattas vara mellan 16 och 21.

Även två pojkar, två och 13 år gamla, skadades. Deras tillstånd beskrivs som stabilt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons