Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra döda i turkiskt anfall i Syrien

Minst fyra personer har dödats i ett turkiskt anfall mot en kurdiskkontrollerad kraftstation i nordöstra Syrien, enligt det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
Syrien • Publicerad 2 februari 2022
SDF-soldater håller en position i staden al-Hasakah efter att terrorrörelsen IS stormat ett fängelse. Bild från 27 januari.
SDF-soldater håller en position i staden al-Hasakah efter att terrorrörelsen IS stormat ett fängelse. Bild från 27 januari.Foto: Baderkhan Ahmad/AP/TT

Delar av kraftstationen slogs ut vilket resulterade i att flera byar och städer i området blev utan el, rapporterar SOHR. Offren i attacken uppges vara personal på kraftstationen samt soldater från kurdiskledda Syriens demokratiska styrkor (SDF).

Attacken ägde rum under tisdagen i staden al-Malikiyah i provinsen al-Hasakah. Ankara uppger i ett uttalande att turkiska stridsplan slog till mot flera ställen som hålls av kurdiska styrkor i Irak och Syrien, inklusive al-Malikiyah. Attackerna var riktade mot tillhållen för kurdiska PKK och YPG. Turkiet betraktar YPG-styrkorna som en terroristgrupp och likställer den med terrorstämplade kurdiska gerillan PKK.

Annons

Attacken inträffade i samma provins där IS-medlemmar slog till mot ett fängelse i januari. Det var terrorgruppens största attack i Syrien på tre år och YPG, som utgör stommen i SDF, fördömer anfallet.

"Alla måste agera mot den här attacken nu", skriver YPG på Twitter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons