Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra års fängelse för kokainförsäljning

Brott • Publicerad 1 maj 2021
En man i Eskilstuna försökte bortförklara sig, men lyckades inte övertyga rätten och dömdes för grovt narkotikabrott till fyra års fängelse. Arkivbild.
En man i Eskilstuna försökte bortförklara sig, men lyckades inte övertyga rätten och dömdes för grovt narkotikabrott till fyra års fängelse. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Eskilstuna tingsrätt har dömt en 36-årig man till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott, rapporterar Eskilstunakuriren.

Mannen har erkänt delar av det som framkom i åtalet, men försökte på ett invecklat sätt bortförklara annat. Enligt utredningen hade mannen 247,7 gram kokain, 69 tabletter tramadol och 5,18 gram cannabis. Enligt mannen kände han inte till att pulvret var kokain.

Annons

I mannens förklaring hade hans vän en "supermix" som de skulle dela mellan sig. Först efteråt förstod han att det var kokain.

Han menade också att hans "försäljningslista" inte var namn på personer han sålde narkotika till utan en lista i största allmänhet.

Tingsrätten trodde inte på mannens berättelse.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons