Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Frias från misstanke om tre år gammal våldtäkt

Brott • Publicerad 17 december 2021
En man i 20-årsåldern som stått åtalad för en våldtäkt i Jönköping i samband med en motormässa för mer än tre år sedan frias av Jönköpings tingsrätten. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern som stått åtalad för en våldtäkt i Jönköping i samband med en motormässa för mer än tre år sedan frias av Jönköpings tingsrätten. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En man i 20-årsåldern som stått åtalad för en våldtäkt i Jönköping i samband med en motormässa för mer än tre år sedan frias av Jönköpings tingsrätt, skriver P4 Jönköping.

Tingsrätten tycker inte att den jämnåriga kvinnans berättelse räcker för att fälla mannen. Han har i förhör erkänt att han haft sex med kvinnan men hävdar att det var frivilligt.

Annons

Att åtalet kom först efter tre och ett halvt år berodde på att den misstänkte mannen länge var okänd. Men det fanns dna-spår efter honom, och i våras fick man en träff som pekade på honom.

Det var under påskhelgen 2018 som det samlades många människor på parkeringen vid A6 i Jönköping för en motormässa. Under kvällen, i närheten av parkeringen, ska händelsen inträffat som ledde till rättsprocessen över tre år senare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons