Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Friades för styckmord – åklagaren överklagar

Expojkvännen friades för styckmordet på en 18-årig kvinna från Malmö, men nu överklagar åklagaren Tomas Olvmyr tingsrättsdomen.
Brott • Publicerad 29 september 2023
Bild från fyndplatsen på en byggarbetsplats i Staffanstorp där kroppsdelar, tillhörande en ung kvinna från Malmö, hittades 2017. Bild från polisens förundersökning.
Bild från fyndplatsen på en byggarbetsplats i Staffanstorp där kroppsdelar, tillhörande en ung kvinna från Malmö, hittades 2017. Bild från polisens förundersökning.Foto: Polisen/TT

Åklagaren anser att rätten gjort en felaktig bevisvärdering och inte samvärderat de olika bevis som finns, rapporterar Sydsvenskan. Han skriver i sitt överklagande att förundersökningen ska kompletteras i flera avseenden, enligt tidningen.

Kvinnan anmäldes försvunnen i början av 2003 och hösten samma år hittades hennes huvud i Bokskogen utanför Malmö. Först långt senare hittades övriga kvarlevor och kvinnans tidigare pojkvän åtalades för mordet 20 år efter hennes försvinnande.

Annons

Åklagaren har hävdat att mannen sköt kvinnan av misstag, men att han sedan styckat och gömt kroppen på olika platser. Det har inte gått att fastställa någon dödsorsak, något mordvapen har inte hittats och det finns inga kända vittnen som har sett dådet.

En stor del av bevisningen mot mannen är ett vittne som kontaktade polisen våren 2022 och sade att expojkvännen berättat om hur mordet gått till och att han var skyldig.

Rätten ansåg att det inte går att utesluta att kvinna omkom genom en olyckshändelse eller ett vådaskott, men det går inte heller utesluta att någon annan än den åtalade mannen orsakat hennes död.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons